Spring til indhold

Modgang

Modgang kan lyde så negativt og koldt. Det kan lyde som om, at livet er ‘op af bakke’ eller ‘jeg er forfulgt af uheld’.
For mig betyder modgang, at jeg ikke skal den vej, eller at her er en opgave foran mig, og nu skal jeg til at lære noget nyt om mig selv.

Hvad nu hvis jeg siger, at modgang er en velsignelse i forklædning?

Når du møder en dør, som lukker sig foran dig, så kan du VÆLGE om du vil have modstand mod denne forandring – for ja, så vil det blive hårdt. Du kan stå længe og kigge på den lukkede dør, og være trist. Ved at vælge denne løsning, så lever du i fortiden og er i din offer-rolle.
Hvis du VÆLGER at sige ‘Tak for den lukkede dør. Jeg vender mig om for at se, hvilke åbne døre, der er for mig nu’. I det her valg lever du i nuet, og du er klar til at slippe fortiden, fordi du er i fuld tiltro til, at du bliver guidet i den rigtige retning. Du følger med strømmen. Jo mere du følger med strømmen, jo hurtigere heler du op og kommer videre.

Du kan være lidt mere nysgerrig på, hvorfor du møder modgang. Hvis en cyklus bliver ved med at gentage sig for dig (at du fx falder for den samme slags mænd), så er der en læring du ikke har modtaget og indset endnu. Du vil altså gentage samme mønster, indtil du har fået lærlingen og derved tænker/gør/føler noget andet.

Det er af mørket vi vokser. Når vi er i mørket, må vi finde vores indre lys frem. Vi må søge indad og lære noget nyt om os selv. Derefter tændes der en gnist i os, og vi kan lyse op og komme videre. Uden mørket, kan vi ikke lære om os selv, netop fordi vi oftest er tvunget ud i det. Enten kan du sidde fast eller også kan du vokse.

Vejen ud, er ind..

 

Tak fordi du læste med